Unikke håndsyet pudebetræk af 100% rest tekstiler

Wecycle Furniture x I Tråd Med Verden

Hos Wecycle går vi ikke kun efter at skabe mere miljøvenlige møbler, men også at skabe produkter med en større betydning. Dette opnår vi gennem vores samarbejde med I Tråd Med Verden, hvor kreativitet og ansvar mødes og skaber smukke produkter med betydning.

Vores plantefarvede pudebetræk er et resultat af vores tætte samarbejde med I Tråd Med Verden, som har farvet og syet puderne. ITMV er en socialøkonomisk virksomhed, der hjælper udsatte kvinder tilbage på arbejdsmarkedet, igennem fællesskaber og  arbejde på deres syværksted.

 

Billeder fra besøg hos I Tråd Med Verden's værksted på Nørrebro.

 

Fra løgskaller til den smukkeste farve 

Ved brug af regnvand og madaffald såsom løgskaller og avocadosten, forvandler I Tråd Med Verden kasserede tekstiler til unikke pudebetræk. 

Hvert eneste pudebetræk har sit eget unikke udtryk. Når tekstilerne plantefarves, forvandles farven til alt fra beige, karrygul, rosa og til mosgrøn. Dette afhænger af tekstilernes sugeevne, hvilket betyder, at selvom de er farvet med samme plante, bliver resultatet forskelligt. 

Det er tekstilets materiale og struktur, der er med til at påvirke hvilken sugeevne tekstilet har. Det er en organisk proces, hvor resultatet af farve ikke kan kontrolleres, og derfor er hvert design på pudebetrækket unikt. 

Til farvningen af vores pudebetræk er der brugt løgskaller, avocadosten, ahornkogler og ellekogler, som hver især giver unikke farver til puderne.

Tag et kig på vores pudebetræk i de mange flotte farver her

 

 

Ved brug af disse løgskaller og regnvand, fremkommer den gule farve på materialet, der bruges til puderne. 

 

Kasserede tekstiler får nyt liv

Pudebetrækkene er syet af 100% frasorterede tekstiler, der får nyt liv igennem plantefarvningen. 

De kasserede tekstiler kommer fra KVADRAT, som har overskydende tekstiler eller tekstiler med små vævefejl, som de ikke har mulighed for at få brugt. Men dette kan vi godt igennem vores samarbejde med I Tråd Med Verden. Derfor er antallet af hvert pudebetræk begrænset, hvilket gør vores puder ekstra unikke. 

Ved at bruge kasserede tekstiler, er vi sammen med til at mindske det store spild, der er i tekstil branchen. Hvorfor producere mere, når vi allerede har en overflod af ressourcer til rådighed?

 

Håndsyede og unikke plantefarvede puder lavet af 100% frasorterede tekstiler.

 

Håndsyet af udsatte kvinder

Det er I Tråd Med Verden og deres dygtige syersker, som har plantefarvet og syet de smukke og dekorative pudebetræk. 

I Tråd Med Verden har siden 2018 fungeret som en socialøkonomisk virksomhed, der hjælper udsatte kvinder i Danmark, som står udenfor det traditionelle arbejdsmarked. Dette gøres gennem arbejde på deres syværksted, hvilket skaber jobmuligheder, netværk og et styrkende og omsorgsfuldt fællesskab med andre kvinder.

Vores partnerskab repræsenterer en fælles rejse mod at skabe en positiv indvirkning i vores samfund. Vi er stolte og glade for vores fantastiske samarbejde med  I Tråd Med Verden. 

Hvis du har fået lyst til at læse mere omkring dem og hvad de gør, så tryk på linket her

Tilbage til blog